ReMaking Tesla (РеКреирање Тесле) је интернационални форум  интерактивне и ИТ-обогаћене едукације. Састоји се од радионица, демонстрација, лекција и дискусија одржаваних од стране интернационалих едукатора, истраживача и стручњака, са циљем ре-креирања Тесле у тимовима и појединцима.

Форум је препознат и подржан од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Телекома Србија, и других партнера, и улази у трећу годину постојања.

ReMaking Tesla 2017 je стартовао интерактивном едукативнаом секцијом на Тесла Конгрес-у (3. јун, Сава центар), и наставио се наредних дана у културним и едукативним просторима Београда, Србија.

ReMaking Tesla Logo

Програм се фокусира на истраживање, образовање и практиковање вештина и приступа, као и хуманистички вредности и визија, које су омогућавале Тесли да осмишљава и креира велике доприносе човечанству. Практиковањем ових приступа, обогаћених новим социо-техничким екосистемима и сајбер-инфраструктуром за холистичку колаборацију и колективну интелигенцију, наш циљ је да оснажимо учеснике на путу рекреирања колективног генија, колективног Тесле. Исто тако и на путу одрживог развоја – доводећи технолошки развој и емотивни и етички развој људске врсте у холистички, одрживи баланс.

Теме од интереса: развој колективне креативности и иновације, Социо-ИТ екосистеми, холистичке праксе за постизање колективне и директне креативности, колективна емоционална интелигенција, нови начини уједињења едукације, технологије, уметности и науке.